Påskägg i alla färger…

Äggen är självklara på påskens frukostbord!

Äggen är ett måste på påskens frukostbord. Och även om vanliga vita ägg duger alldeles utmärkt ser det lite extra festligt ut med färgade ägg just till påsk. Och man behöver alls inte köpa dyra äggfärger för att få nya, snygga nyanser på dem – det går alldeles utmärkt med sådant som du redan har hemma i kyl, frys och skafferi!

Vill man göra det riktigt enkelt för sig lägger man helt enkelt lite lökskal i kokvattnet. Gul lök ger varmt brunaktiga ägg, rödlök ger ljusare, lite blekrosa färg.

Om man vill ha marmorerade ägg tar man lökskal och lägger runt det råa ägget. Sedan lindar man in ägget i folie innan man kokar det.

Lökskal ger vackert gula ägg.

Man kan förstås använda annat än lök. Blåbär ger vackert blå- eller grönskimrande ägg, och rödbetor lite rosaröda. Prova dig fram och njut av en härlig – och färggrann – äggfrukost i påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

2 svar to “Påskägg i alla färger…”

RSS Feed for Matmammans Blogg Comments RSS Feed

Vad fint!

Ja man kan få det väldigt fint med bara naturliga färger!


Where's The Comment Form?

  • juli 2015
    m ti o to f l s
    « Jun    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Kategorier

  • recept och mat sök
  • Kategorier

  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 1 008 andra följare

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 008 andra följare

%d bloggare gillar detta: