Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Koka ihop en egen skaldjursfond!

Du sparar väl räkskalen efter fredagsmyset, eller för den delen kräftskalen efter kräftskivan? Bättre underlag för en härligt mustig skaldjursfond är svårt att hitta – och så lättlagat dessutom!

Om du kokar ihop skal efter ett kilo räkor eller kräftor med 1 liter vatten och ett lagerblad, lite lök och några pepparkorn så har du en svårslagen skaldjursfond, och en perfekt grund för en underbar skaldjurs- eller fisksoppa. Använd fonden som smaksättare i alla skaldjurs- och fisksoppor och måltiden blir verkligen något extra!

En reaktion på “Koka ihop en egen skaldjursfond!

  1. Pingback: Sensommarfika med Ulrikas himmelska päronbiskvier! | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare